02 April, 2008

non-toxic printmaking - Gent

http://www.niet-toxische-grafiek.org/

Inleiding

Hartelijk welkom op deze site.

Niet-toxische grafiek is een wereld in beweging en een manier van werken die aansluit bij onze bezorgdheid voor milieu en gezondheid. Voor velen een nieuwe manier van werken met de bijhorende problemen en vragen.

Wij willen een forum zijn waar zowel professional, leerkracht, student, vrijetijds graficus of leek info en/of een antwoord kan vinden op eventuele vragen. Onze site zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe informatie, antwoorden op vragen en andere weetjes.

We vervullen evenwel niet de rol om volledige beschrijvingen van technieken aan te bieden, daarvoor zijn een aantal handboeken op de markt. Wel zal je hier, met de tijd, beschrijvingen vinden van werkwijzen die niet in handleidingen worden aangeboden. We willen geen oneerlijk concurentie aangaan met de mensen die baanbrekend in de ontwikkeling van deze werkwijze zijn...

In het hoofdstuk Nieuw! kan je recente aanvullingen van de site aanklikken en eveneens zien wanneer de laatste update was.

We hopen dat deze site een leemte zal invullen die tot op het moment in het Nederlands taalgebied aanwezig is.Marnix Everaert / Jos Pastijn
Leerkrachten Academie voor Beeldende Kunsten, Gent.

======

Dankzij het baanbrekende onderzoek van Cedric Green, Keith Howard, Henrik B√łegh, Friedhard Kiekeben, Mark Zaffron, Carol Roberston, Robert Adams, Alphons Bytautas doen de huidige technieken in het geheel geen afbreuk aan de traditionele manier van werken. Integendeel.

1 comment:

Anonymous said...

Bedankt voor de interessante informatie